Wednesday, 25 March 2015 12:22

Kako napraviti sobu za dete?

Porodica stan od 55 kvadrata sa terasom od 18 kvadrata želi da pregradi kako bi dobila sobu za dete. Želja je da koliko toliko zadrže osećaj otvorenog prostora.

Prozor u spavaćoj sobi postoji samo sa jedne strane, sa druge ne može da se otvori, tako da ni proširenje na račun terase ne deluje realno. Saveti oko unutrašnje organizacije stana su takođe pod znakom pitanja.

Prethodno stanje:

Draga Sanja,

Kao što vidite na crtežu, soba ipak može na račun terase da se uradi. Naravno uz male intervencije. Pre svega da bi dobili dnevno svetlo u postojećoj spavaćoj sobi moramo da izmestimo prozor sa sadašnjeg mesta i malo ga pomerimo. Umesto klasičnog prozora stavite balkonska vrata tako da imate pristup terasi iz spavaće sobe.
Tako ste dobili mogućnost da deo terase koja je prevelika za vaš stan, pregradite u sobu. Soba je dovoljno velika da se smesti krevet, radni sto i mali plakar.
Uz ovo je potrebno uraditi još jednu intervenciju, a to je otvaranje još jednog izlaza na terasu kod kuhinje. Ne bi bilo dobro rešenje da se ostavi izlaz samo iz spavaće sobe tako da je ovo otvaranje neophodno.
 
Pokušajte to da napravite.
 
Na prikazanoj osnovi videćete i šematski raspored dnevne sobe i trpezarije.
 
Nadamo se da smo vam bili od pomoći.
 
Srećno!
 
Naše rešenje:

Ostavite komentar

Postavite pitanje arhitekti

Popunite kontakt formu i priložite skice ili fotografije na stranici Kontakt