Monday, 23 March 2015 14:45

Momački stan

Kupio sam nov stan pre par godina. U spavaćoj sobi imam francuski ležaj i 'most' garderober, očigledno dovoljan samo za mene.
Potrebno je da imam bar još 2 ležaja, za dvoje odraslih klinaca [12 i 16] koji su vrlo često kod mene. Još uvek nisam našao pametno rešenje za moju dnevnu sobu od oko 15m2. Zašto?
1. zato sto želim da imam ugaonu garnituru, koja može elegantno da posluži i kao dodatni ležaj
2. zato što jedino tu može da mi bude radni deo
3. zato što mi je žao da trpezarijskim delom zauzmem veliki deo sobe...
Takođe nisam uspeo da smestim 'multimedijalni zid' na skicu. Taj zid bi trebao da bude na zidu od kupatila i da gleda ka prozorima.
Prethodno stanje:

 

Poštovani Dragane,

Malo smo radili na modifikovanju vaše prvobitne organizacije i došli na ovakvo rešenje. Ono se bitno ne razlikuje od vašeg ali smo uspeli da napravimo kud i kamo konfornije zone.

Pre svega da rešimo problem kreveta za sinove. Vi nemate mesta da smestite još dva kreveta za njih, međutim opcija sa ugaonom garniturom koja može da se razvuče

u veliki bračni krevet može da bude jedno od rešenja.

Druga opcija su rasklopivi, portabl kreveti čje slike vam šajemo u fajlu.Ostale zone u stanu smo napravili kao posebne ambijente. Trpezarija koja je nekad bila i radna i zona za ručavanje je sada samo trpezarija. Ne toliko vizuelno ali više ambijentalno je odvojena je od dnevnog boravaka niskom komodom, u kojoj možete da držite neophodne stvari za trpezariju.

Radni sto je u sklopu velike zidne biblioteke, i mislimo da mu je tu pravo mesto.

Multimedijalni zid je na mestu koje ste vi želeli, a i nama se čini da je to dobra pozicija. Međutim treba voditi računa o ovoj odluci, pošto bi se televizor u ovoj varijanti nalazio naspram prozora, i moze da dođe do stvarnja refleksije. E sad to zavisi od upada svetla, da li je južna ili severna strana. Ako prozor gleda na sever ne bi trebalo da imate problema sa odsjajem. Proverite!

Ukoliko imate veliki upad sunčevog svetla televizor treba staviti na bočni zid, a radni sto na mestu multimedijalnog zida.

 

Nadam se da smo vam bili od pomoći.

 

Naše rešenje:

Ostavite komentar

Postavite pitanje arhitekti

Popunite kontakt formu i priložite skice ili fotografije na stranici Kontakt