Delom radni prostor, a delom prodajni salon, nalazi se u mestu Den Bosch (na jugu Holandije, u originalu: ‘s-Hertogenbosch, a značenje je “Šuma Velikog Kneza”), u malom gradu izvan Ajndhovena; lokal je krcat produktima Roderikovog kreativnog procesa stvaranja.

Jedan od najnovijih je “bucketlight“, viseći objekat ispunjen biljkama, koji je zapravo niz livenih aluminijumskih lampi u formi kućišta, kao nadsvetlo sa utikačima; ovo rešenje je oblikovano sa ciljem da oplemeni radni prostor zelenilom, objedinjujći funkcije (svetlost i zelenilo), a pruža i par ekstra kvadrata ušteđenog prostora. Vos o tome priča ovako: “Prisustvo biljaka unosi pozitivne promene u radni prostor, jer živa bića donose dobrobit; tropske vrste emituju kiseonik, pročišćavaju vazduh i na taj način uvećavaju produktivnost. Kako u našem birou nismo imali dovoljno slobodnog radnog prostora, promišljanjem smo došli do ovog rešenja – unutar samih rasvetnih tela postavili smo utičnice, što nam je omogućilo da naše kompjutere povežemo sa kućištima, a da potpuno izbegnemo nagomilavanje i preplitanje žica i žičica”.

Ono što ovom prostoru zasigurno ne nedostaje, to su iznenađujuća rešenja – sve od izrazito skulptoralnih spiralnih stepenica, preko nabujalog zelenila iz malopre pomenutog objekta “bucketlights”, pa do vertikalnog, posve zelenog zida. Autor i njegova supruga smatraju da je bilo neophodno kreirati izložbeni salon koji je posetiocima privlačan i koji će ostvariti cilj: predstaviti sve istovremeno i predstaviti sve u funkciji.

Roderick Vos veruje da dobro dizajniran proizvod mora biti nezaboravno iskustvo za tvorca i postati značajni predmet svom budućem korisniku: “Dobar dizajn je samo-podrazumevajući, razumljiv, stoga što je jedinstven spoj forme i funkcije”. A to je upravo ono što je zaključak o Roderikovom radu.