Inspirisan kvantnom fizikom, američki dizajner Jason Phillips, kreirao je "Quantum table". Ovaj sto je, po Phillips-u, interpretacija kretanje subatomskih čestica. Postolje je ručno izrađeno od debelih čeličnih žica, pa je savršena osnova za narandžastu lakiranu drvenu površinu stola. 

„Quantum Table“ nije predviđen samo za ljubitelje fizike, već i za sve one koji vole origin

Projektu biblioteke “Kultura” poznatog arhitekte Marsia Kogana iz biroa “studio mk27” dodeljena je prva nagrada za enterijer u kategoriji maloprodajnog prostora 2014. godine na Svetskom festivalu unutrašnje arhitekture koji je nedavno održan u Singapuru. Biblioteka se nalazi u brazilskom gradu Sao Paolu.

Ako želite da ulepšate vaš prostor a da pri tom ne morate da potrošite mnogo para, odvojite malo slobodnog vremena i poigrajte se sami. Budite kreativni, budite sam svoj majstor! Mi ćemo Vam pomoći u tome.

Borghese sofa i Borghese sto za kafu dizajnirao je francuski dizajner Noé Duchaufour, a inspiraciju za ove nepravilne oblike dobio je iz kamenih borova vile Borghese koja se nalazi u Rimu. I ova neobična sofa i sto za kafu su proizvod francuske firme La Chance. Poseduju sličan dizajn sa tankom gracioznom nosećom strukturom. 

Hilla Shamia, genijalni izraelski dizajner i umetnik kreira prelepe komade nameštaja koji ujedinjuju drvo i aluminijum. Postupak pravljenja ovog nameštaja je očigledan, u procepe drveta (čempresa i eukaliptusa) se izliva rastopljen aluminijum.